21 maj 2014

Bra kämpainsats, men förlust i derbyt

Mönsteråsdamerna förlorade med 1-3 mot FC Oscarshamn. Men GIF ledde med 1-0 och gjorde det riktigt bra i 60 minuter innan FCO lade i en högre växel.
GIF visade direkt att man ville rätta till en del problem från tidigare matcher. När man kom fram på kanterna fyllde andra spelare på i straffområdet och i försvaret såg det disciplinerat ut. GIF vann också en del bollar på mitten.

Första halvlek blev en ganska jämn historia där båda lagen ville anfalla, men där det brast i det sista momentet. Lagen bytte några halvchanser med varandra, men 0-0 i halvtid var ganska logiskt. Det som gladde mig var att GIF hade gjort en stabil halvlek och lyft sig rejält från förra matchen.

I andra halvlek höjde FCO tempot och skapade direkt ett par chanser, men GIF:s målvakt Anna-Lena Adolfsson var suverän i närkampsspelet och räddade GIF. FCO låg på för ett mål och hade bland annat en boll i stolpen. Men i den 53:e minuten fick GIF en frispark utåt sidlinjen. Vinkeln var ganska dålig, men Ebba Körge fick på en riktigt bra träff och bollen seglade in i krysset. Snyggt och 1-0 till Mönsterås.

Bara ett par minuter senare kom GIF fram i ett fint anfall, men bortalaget lyckades avstyra. Sedan vet jag inte vad som hände, för nu tog FCO över matchen fullständigt och malde på framåt. Efter 62 minuter kom så kvitteringen efter ett fint samspel. Bara tre minuter senare gjorde FCO 2-1 efter slarv i försvarsspelet.
GIF kämpade och försökte komma framåt för att få in en kvittering, och den pigge Johanna Lewandowski kom fram bra på kanten ett par gånger, men FCO kunde hålla undan och dessutom göra 3-1 på en frispark med fem minuter kvar av matchen.

GIF gjorde trots allt en bra kämpainsats och höll spelet väl uppe i 60 minuter. Bäst var – målvakten Anna-Lena Adolfsson, Johanna Lönnbom på mittfältet och Johanna Lewandowski på sin ytterkant. Beröm även till Elin Eriksson och hennes inkast. Nu gäller det att inte deppa ihop, utan konsekvent fortsätta kämpa. Jag tänker i alla fall se de matcher jag kan. Det är nu laget behöver stöd.

Fotografen Tomas Jonsson var på plats och tog bilder. Se denna länk.