15 november 2012

Mönsteråsbloggen rangordnar partiernas särdrag

I dessa skandaltider när riksdagsledamöter slåss inte bara med knytnävar, utan i flock med järnrör, så kan det vara på sin plats att rangordna riksdagspartiernas särdrag och dela ut priser.

1. Sverigedemokraterna
Ohotad etta. Anser man att Sverige förlorade mot England med 0-2, knuffar späda kvinnor och kallar dem för horor, hotar fyllbultar med järnrör, har ett ordförråd där ”blattte”,  ”babbe” och ”PK-media” är vanligast förekommande, samt menar att svenska medborgare med mörk hudfärg inte hör hemma i gamla Svedala, så kan ingen annan placering komma ifråga. Lägg därtill alla ”särbegåvningar” ute i kommunerna. Nä, med den unkna människosynen får man vackert kliva upp på pallens översta plats och i allas åsyn och under unisont burop emottaga förstapriset i form av en icke förslutningsbar burk sursill, samt Marcus Priftis bok ”Främling, vad döljer du för mig?”. Ät och läs och om möjligt begrunda.
2. Vänsterpartiet
Gamla VPK har visserligen retuscherat bort K-et för att markera att vi minsann inte är kommunister som vill avrätta alla svinaktigt rika näringsidkare med nackskott eller skicka något mindre rika diversehandlare till malmgruvorna i norra Norrland med malm upp, mat ner. Men här gömmer sig fortfarande en och annan som har både Lenin och Stalin där andra har fotografier på sin fru och sina barn. Partiet har också blivit hemvisst för genustalibaner som infiltrerat både universitet och kommuner med sina idéer om män som kollektivt förtryckande social kategori, könet som social konstruktion och som mer än gärna skulle vilja förbjuda både flick- och pojkleksaker, förbjuda amning, införa obligatoriskt hen-dagis från 1 månads ålder och införa obligatorisk föräldrautbildning trots att Torbjörn Fällin en gång sa att ”Kvigorna hemma på gård´n behöver ingen föräldrautbildning”. Ja, det blev mycket förbud och obligatoriskt där. Tack vare dessa galenskaper har man försinkat den viktiga kampen för lika lön och lika villkor i samhället. Så…kliv upp på pallens andra trappsteg och tag emot en bit fint skivad skämd gåslever. Eftersom detta parti har minst två ideologiska galenskaper får man utöver detta tre böcker – en könsstereotyp leksakskatalog, Larry Cahills artikel ”His brain, her brain”, samt ”Kommunismens svarta bok” vilket således är andrapriset.

3. Moderaterna
Här hittar vi ju alltid några som av fisförnäma principiella skäl vägrar betala både TV-licens och skatt, samt uppvisar stor ovillighet att själva tvätta, städa och hämta sina ungar på dagis. Rika som inte vill göra rätt för sig men som vill ha lyxvilla, Mercedes, segelbåt och polsk städerska för 35 kr i timmen, gillar priskommittén inte. Upp på pallen och skäms. Tredjepriset är en otymplig tjockTV, en ljummen mellanöl, samt en filmatisering av Maja Ekelöfs bok ”Rapport från en skurhink”. Trevlig fredagskväll önskar vi Moderaterna.
4. Socialdemokraterna
Och vad hittar vi här. Jo, storebrorsfasoner kombinerat med vårdslöst handhavande av skattemedel, skattesubventionerade inköp av ljus äcklig turistchoklad för privat bruk och trixbidrag till redan välgödda riksdagsmän. Ja, inget annat parti förmår så skickligt förvandla mörker till ljus och med indignerat röstdaller förklara att de minsann inte är några fuskare. Arbetarklassens företrädare vill uppenbarligen visa arbetarna hur fint de en dag efter några hundra år av reformer kommer att få det när det klasslösa samhället väl är infört. Några måste ju gå före. Fjärdeplatsen är alltid lika förtretlig, så retfullt nära strax utanför pallen. Men priset blir en på Liseberg vunnen jättechokladkartong som hela riksdagsgruppen kan mumsa på hela mandatperioden, samt Maija Runcis bok ”Steriliseringar i folkhemmet”.

5. Kristdemokraterna
När det här partiet en gång bildades så var ”Krist” förpliktigande”. Man höll hårt på kristligt leverne och agerade inte svekfullt gentemot den svage och fattige. Idag står man inte för någonting som Jesus representerade. Man vill inte ens förvandla vatten till vin. Lewi Pethrus parti har blivit kapat av blekfisar. Likväl har man behållit ”Krist” i partinamnet. Att till denna grad lyckas osynliggöra sig själv utan blekmedel är en bedrift som ger en hedrande femteplats. Fram och ta emot priset som blir en stor snaps enligt gamla måttet Jungfru så att partiet får tillbaka lite mod och mannakraft. De absolutister som vägrar ta snapsen får istället ett paket Grumme vittvätt med extra blekmedel, samt Lewi Pethrus bok ”Gå ut på gator och gränder”.
6. Centerpartiet
Partiet som övergav landsbygden, men omfamnade kärnkraften, samt vägrar göra upp med sitt bruna förflutna. Med andra ord – partiet utan ryggrad. Det ger sjätteplatsen, vilket ingen ska tro är en bra placering. Det blir till att ställa sig i ledet och hämta priset – ett ton överbliven frukt och grönt från Willys, samt Mattias Tydéns och Ingvar Svanbergs bok ”Sverige och förintelsen” eller boken ”Vilse i leråkern” av Åke Kråka. Den som vägrar ta emot priset tvingas lyssna på Torbjörn Fälldins linjetal om kärnkraften från 1978 – på repeat.

7. Miljöpartiet
Nog för att det kan låta trevligt med ett parti som bryr sig om vår planets överlevnad. Men så har vi ju alla hardcoreveggisar som inte bara vill införa en och annan köttfri dag i skolan, utan helst vill förbjuda alla grisar och kossor, dvs alla julskinkor och oxfiléer. Inte bara ge ungarna sund allsidig kost, utan låta en ordinär skollunch bestå av ekologiskt odlade potatisar med tre extralager osynligt stenhårt skal garnerat med groddar för att sedan festa till det med mungbönor som efterrätt. Som vill införa yoga som kärnämne och utvidga idrott och hälsa med studier av auror, astralkroppar, örtmedicin, TM, jordstrålning, reinkarnation, blomsterspråk, djurkommunikation, Feng Shui, karma, reiki, telepati, ängelhealerwb, samt spå i kaffesump. Nä, det får bli ett sjundepris i form av en Cheeseburgare extra large med allt, samt boken ”Vetenskapen och förnuftet” av Georg Henrik von Wright.
8. Folkpartiet Liberalerna (alla ord med liber har med frihet att göra).
Frihetspartiet som vill införa mer kadaverdisciplin i skolorna, könskvotera, samt föra in hela svenska folket i en fulländad pk-lycka. Toleransväktarna som inte tolererar intoleransen, till skillnad från de liberala pionjärerna som var beredda att dö även för trångsynta meningsmotståndares rätt att fritt få uttrycka sina tokigheter.  Partiet som alltid läxar upp andra länder där det ännu finns hemmafruar och länder som inte tycker det är ok att döda bebisar i magen. En åttondeplats är inte meriterande. Priset till alla partimedlemmar blir blodpudding sju dar i veckan under en månad kombinerat med en månads militärtjänstgöring i fält på norra Öland vintertid under fåken med major Björklund som tjänstgörande befäl. Skulle ni till äventyrs få någon tid över får ni läsa boken ”On Liberty” av John Stuart Mill (originalutgåvan).

Inga kommentarer: