10 november 2011

Silly Season – senaste nytt - listan uppdaterad

Igår skrev jag ett inlägg om GIF och Silly Season. Där finns några ord för alla och envar. Här följer den senaste uppdateringen av listan. OBS att man aldrig vet säkert vad som är sant under denna tid på året. Men välkommen med information. Så här ser det ut just nu:

Herrlaget in

Inga konkreta rykten, bara tramsrykten om Rampeltin. Det lär dock föras samtal med spelare. Vilka är dock okänt.


Herrlaget ut

Daniel Wesslund - ryktas träna med Blomstermåla.

Idris Eliassi - ryktas att han ska träna med Blomstermåla och IFKO. Ihärdiga rykten säger att han kanske ändå stannar.

Ako Eliassi - lär träna med Timmernabben. Skriver troligen på.

Martin N - lär träna med Timmernabben. Skriver sannolikt på.

Johan Lagström - kan ev vara på väg till Timmernabben han också.

Daniel Wallin - kan komma att skriva på för Ruda.


Herrlaget klara

Stenfelt, Martin J och Oskar O.

Kommentar: Jaha, det ser ju ungefär lika illa ut som om GIF skulle ha ramlat ner i sexan. Blir detta verklighet så försvinner några av de bästa och i GIF-sammanhang mest rutinerade. Lyckas man då inte göra några kompensationsvärvningar så blir medelåldern extremt låg nästa år och då krävs ett mirakel från ungdomslaget för att hålla sig kvar. Å andra sidan kanske de växer med uppgiften. Man vet ju aldrig. Och så detta Timmernabben som med jämna mellanrum står med öppna famnen. Fattar inte vad någon kan se för tjusning att spela där. Timmernabben har haft sin storhetstid och kommer inom tre-fyra år att gå ner i femman. GIF däremot kommer ju förr eller senare att gå uppåt. Men visst kan det vara kul att testa fyran om de nu får någon speltid. Om Wallin går till Ruda är det dock högst begripligt. Där lär han få speltid och dessutom bli en av lagets bästa och viktigaste spelare. Han fick så få inhopp i år och då är ju Ruda ett trevligt alternativ.


Damlaget in

Inga konkreta rykten


Damlaget ut

Ofelia Medhammar - ryktades att hon skulle träna med Kristineberg/Rödsle. Senaste nytt säger dock att det, om det blir någon träning där alls, endast handlar om att hålla igång.

Kommentar: Oroväckande tyst om damlaget. Eller det kanske man ska se som något positivt. Skulle GIF förlora Ofelia så är det ju tveklöst en av lagets nyckelspelare som förloras. GIF har förvisso fler duktiga som kan sättas på mitten, men de är spelare av en annan karaktär. Men nu verkar det alltså inte så allvarligt som man först kunde tro. Vore ju toppen det! Däremot är jag säker att både hon och ytterligare några i GIF skulle klara av högre divisioner med tiden. Men det är ju trevligt om det kunde vänta lite.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Innan säsongen var slut så hade en betydligt större mängd spelare kontaktat Timmernabben än vad som är aktuella just nu. Tror tom det var 9 st som ville lämna Gif för Nabben. Nabben varken ville eller kunde ta emot så många spelare. Så öppna armar vet jag inte...

Jonny sa...

Allt är relativt. Om nio vill gå till Nabben och Nabben tar emot 3-4, så tar man förstås emot de bästa. Allt som har med Silly Season verkar vara ett rävspel. Det förunderliga med GIF är att det var en artikel i lokalpressen i somras (juli eller augusti) om GIF:s herrlag. Det var en riktig mysartikel om hur bra stämningen var och hur bra allt var nu även om resultaten gick lite emot. Det talades om att allt hade vänt nu och att GIF ånyo hade blivit en attraktiv klubb att spela i. Förunderligt att det bara en månad eller två senare är så många som inte vill spela där.

Jonny sa...

Sedan får jag väl vara tacksam att jag använde orden "öppna armar". Annars hade jag väl aldrig fått veta att så många anmält sitt intresse.

Anonym sa...

Kan informera dig om att den artikeln gjordes långt tidigare än den publicerades.

Jonny sa...

Ok, men jag minns att det i artikeln nämndes att spelarna tagit initiativ till extra träning på sommaruppehållet, så det måste i alla fall ha varit under sommaruppehållet.

Lillis sa...

Mönsterås damerna försöker få tillbaka Lisa karlsson från IFK Kalmar och det vore ett mycket bra tillskott, Lisa är lättplacerad och spelar både mittfältare och som offensiv back. Jannice Lindström och Anna Persson är ochså aktuella för Gif, som även hoppas på att Evelina Moberg drar på sig Gif tröjan när möjlighet finnes, hon bor och studerar i Halmstad men lär vara hemma en del i vår.
Vi ska inte ta hit breddspelare utan bara spelare som gör att konkuransen om startplatserna spettsas till och det blir högre intensitet på matcher och framför allt på träningarna. Bredden ska vi ta från våra ungdomslag där det finns ett par stycken som om något år är med och slåss om en startplats.

Jonny sa...

Tack för informationen!