22 augusti 2011

GIF spelade 1-1 mot Ängö...

...i andra halvlek. Så mycket mer finns väl inte att säga, bortsett från att Ängö gjorde åtta mål i första.

GIF tvingades åka till Kalmar med bara fyra A-lagsspelare, och således sex B-lagsspelare eller spelare som egentligen lagt fotbollsskorna på hyllan. För motståndet stod seriens just nu bästa lag och man behövde inte direkt förta sig för att visa det i första halvlek. För GIF innebar manfallet en nästan helt nykomponerad backlinje och även i övrigt lite ovana positioner här och var. Det finns ingen anledning att driva analysen längre. Ingen gjorde egentligen bort sig och man ska inte ta det här så hårt, även om jag förstår att seriösa spelare ändå är ledsna nu. Ska man ha en chans mot Ängö måste man förstås ha de bästa spelarna på planen. Nu kämpade alla så gott man kunde. Beqir Fifa har väl inte fått spela så mycket i A-laget än och kom in när GIF låg under med 8-0, och spelade alltså 1-1 mot Ängö. Kul att se honom på planen igen efter sin svåra skada. Laget får ta med sig andra halvlek där man i alla fall inte vek ner sig.

Nå, kanske lika bra att få sitt elddop direkt. GIF:s tröstmål gjordes av Idris.

Nu var det ju inte den här matchen GIF skulle vinna för att hänga kvar i femman, men nu gäller det förstås att samla ihop laget och ta tag i situationen. Friska spelare måste ställa upp och ge allt framöver. För nu är GIF nere på negativ kvalplats. Nästa match mot Läckeby måste vinnas.

Ängö hade sin fotbollsplan så långt bort från stadsdelen Ängö man kan komma och ca 20 personer stod runt planen och tittade på. Det fanns inga bänkar eller någonting för publiken att sitta på. Nu är ju Ängö en relativt ny förening, så här har man lite att jobba på inför framtiden. Annars hade man en liten kiosk där det såldes kaffe och korv. Nu är det i och för sig en dödssynd att sälja grillkorv som kokt korv, men vi får väl skriva upp även det på orutinskontot. Serveringspersonalen var i alla fall trevlig.

Övriga resultat omgång 16
Blomstermåla - Rockneby 5-1

Läckeby - Norra Tång 0-2

Mörbylånga - Böda/Högby 3-4

SSG - Kåremo 6-1

Glömminge - Ljungbyholm (spelas tisdag)

4 kommentarer:

Anonym sa...

det är synd att det blev så.. Ako spelade med skadat ljumske Marre med skadat knä idris med skadat lår, sedan många nya spelare på nya positioner. ändå kämpade dem här grabbarna, synd att det blev sån inledning på matchen, men det är bara ta tag i kragen o köra på....

Jonny sa...

Ja, det är bara att instämma. Tufft att komma från U-laget och möta seriens just nu bästa lag. Alla kämpade bra.

Blomster sa...

Bik är seriens bästa lag JUST nu. Kolla tabellen!
Tack för en bra blogg.

Jonny sa...

JO, ja, sett över hela säsongen är det ju så, men eftersom Ängö vann över BIK nyligen så bedömer jag att de har bäst dagsform.