27 augusti 2011

Dregen skämde ut sig på Oknö

Nytt inneställe
Den gamla Oknörestaurangen verkar ha vaknat till liv, numera under namnet ”Oknö. Matenochhavet”. Under sommaren har flera spelningar med band som The Quill och Mönsterås Bluesband gått av stapeln där ute. Ja, det sägs till och med att det har blivit ett inneställe för vissa som rör sig i musikkretsar. Det ryktas om förfester där bara vissa är inbjudna, men jag vet inte om det ligger någon sanning i detta. I grund och botten får man väl vara glad om Mönsterås har fått ett ställe där det spelas livemusik. Det är värt att uppmuntras.

Dregen skämde ut sig som DJ
Men igår verkar något ha gått snett. Den välkände artisten ”Dregen” var inbjuden som DJ och tanken var att han skulle spela den musik han ville. Nu verkar emellertid inte alla ha varit nöjda med ”Dregens” DJ-konster. Enligt säker källa skall han ha varit ytterst otrevlig mot människor som hade önskemål om vilken musik han skulle spela. Ja, någon skall till och med ha blivit hotad med stryk och fått höra ord som ”håll käften”. Han skall också ha jobbat onykter, med tecken som också tydde på att han rökt på. Det senare kan man förstås inte veta något om. Det hela lär visst ha gått så långt att någon som sagt sin mening till ”Dregen” blev utkastad från festlokalen, låt vara att personen ifråga kanske hade tjatat en gång för mycket. Uppenbarligen krockade förväntningarna med det som DJ-en skulle göra. Så blir det ibland och kanske egentligen inte så mycket att bråka om.
Ja, där ser man. Inte alla artister som verkar trevliga uppträder korrekt. Det mest förunderliga i hela historien är ju att ”Dregen” tilläts jobba påverkad och otrevlig. Gästernas bästa borde vara A och O, inte att fjäska för en sk stjärna som inte kan uppföra sig. En DJ med hyfs ska förstås klara av att trevligt bemöta krokgäster som har önskemål om låtval.

Jag dömer förstås inte ut krogen för detta. Den är säkert bra i övrigt. Även en bra krog kan förstås hamna i en svår sits vissa kvällar där sker och ting utvecklar sig underligt.

15 kommentarer:

Spader Ess sa...

jag var iofs, inte där och såg hur det var, men om man skall försvara Dregen något så var han ju anlitad att spela den musik han vill och inte gästernas favoriter. Vill man höra sina blandband kan man ju supa hemma...

Dock ingen ursäkt för otrevligt uppträdande.

Jonny sa...

Ja, han skulle spela sin musik. Tror inte alla hade uppfattat det, utan förväntade sig något annat. Om Dregen hade förklarat det lite trevligt så kanske det hade ordnat sig.

Anonym sa...

Låter underligt. Dregen är ett fullblodsproffs och är alltid vänlig och trevlig, om inte lokala fyllskalar tjatar om och om igen om sina egna låtönskningar. Då kan vem som helst rröttna...

Jonny sa...

Fullblodsproffs? Att vara DJ gravt onykter, vilket säkert gjorde att han inte orkade med gäster som hade synpunkter, tyder inte på att man är proffsig.

Anonym sa...

Att anlita en kändis som ska spela sin musik var nog den största tabben speciellt i en byhåla som Mönsterås där ALLA tycker olika om ALLT. Men men nu var det så och det finns inget att göra något åt. Sen känner man lite att en DJ ska underhålla gästerna, om detta inte var de viktiga hade ägaren kunnat sitta och lyssna på dregen själv? att sedan vara påverkad, aggressiv och dessutom knuffa på publiken känns oprofessionellt. Att höja musiken så att man inte kan vistas i lokalen var droppen för min del som åkte hem redan halv 1.

synd för krogen att avsluta på ett sådant sätt men kan inte klaga på deras mat och mysiga miljö inte. Hoppas på en bättre sommar nästa år :)

Jonny sa...

Nä, man ska inte döma ut krogen för detta. Även en bra krog kan förstås hamna i en svår situation en kväll där saker utvecklar sig underligt.

Anonym sa...

Hej! Jag driver krogen i fråga. Jag hyrde in Dregen för att spela musik på festen i fråga för att jag trodde det skulle funka i Mönsterås (totalt fel visade det sig). Mitt tidigare intryck av honom är en otroligt sympatisk människa med vettiga åsikter bakom den där rockstar masken. Jag tog också för givet att han skulle spela den musik han lever med och brinner för. Något annat hade förvånat mig oerhört. När jag mötte upp honom var han på ett strålande humör vilket naturligtvis gladde mig. Han pratade bland annat om en Oknö-festival han spelat på 91-92 och att han tycker det är skitkul att spela skivor i "små hålor", mest för att han får så bra respons av folk. Ett antal människor vägrade acceptera att han inte tog emot några "önskningar" och beklagade sig högljutt ut i lokalen och till mig. Speciellt en person hade extremt svårt att ta Dregens "beteende" och ställde bland annat en direkt fråga till mig - Vad för droger Dregen gick på? Han fortsatte sin allmänna klagan till vakter och övrig personal kvällen lång. Jag gav då honom lov att hämta tillbaka sina entrépengar och gå hem. När dom sedan hade lyckats provocera Dregen till den grad att handgemäng låg i luften, så fan jag denna person mitt i det hela. Då valde jag att låta vakten visa ut honom. Dregens onykterhet får jag ju ta på mig ansvaret för. Jag önskar att han bättre kunnat stå emot provokationerna, men förstår honom till viss del.Merparten av våra gäster som valde att inte stirra på Dregen verkade ha en trevlig kväll. Förstod ju att det skulle bli en "höna av en fjäder" av en denna kväll, men det finns ju större problem i världen. Nu tar vi nya tag med massa livemusik under hösten! / Staffan

Jonny sa...

Tack att du tog dig tid och gav din syn på kvällen. Det ger oss en bättre mer komplett bild av vad som hände. Visste inte att det blir mer livemusik i höst. Då kanske jag får anledning att skriva något mer positivt vad det lider. För jag tror nog att här finns ett vinnande koncept.

Anonym sa...

Man kan aldrig göra alla nöjda så är det bara. Känner flera stycken som var där som blev mycket trevligt bemötta av Dregen han skrev autografer och ställde upp på att fotograferas tillsammans med dem, de var framme flera gånger och pratade med homon utan några otrevliga kommentarer från honom. Kan det vara så att det beror lite på hur man själv är och beter sig. Det är iallafall min erfarenhet............

Anonym sa...

tjena Jonny ! va själv på krogen den aktuella kvällen och hade skit trevligt , så sent som vid ett-snåret så lät jag mej fotograferas och fick även autograf av en ganska onykter men mycket trevlig "Dregen" .
Tror att det är ett nytt "Kalas" pågång där ute till helgen,ska vara ett ROCK`A`BILLY gäng ifrån andra sidan jorden som ska dit och lira lite .
Rekomenderar dej att åka ut och bilda dej en egen uppfattning om stället , men jag tror nog du ska lämna dina "säkra källor" hemma för jag kan knappast tänka mej att detta bandet kommer köra några Carola eller Lasse-stefanz schlagers på publikens begäran utan dom kör nog just sin stil och sin musik som dom brinner för . Tack för ordet...
mvh:Johan.A

Jonny sa...

Ja, nu har ju ett flertal vittnat om att Dregen uppträdde otrevligt, så det var inte bara en källa. Sedan finns det då andra som upplevde det annorlunda. Så brukar det vara. Jag har ingen negativ uppfattning om krogen i sig. Tvärtom. Man får skilja på krogen och denna episod. Hoppas alla går vidare nu och att de som blev osams (jag känner ingen av dem) kan försonas.

Spader Ess sa...

Så vitt man kan förstå av det lilla Dregen själv skrivit om spelningen, så verkar han ganska positiv utom när det kommer just till låtönskandet som band annat var "Paradise Hotel" med Guns n roses, vilket kan ge en fingervisning på kvaliteten på önskningarna och/eller nykterhetsgraden hos önskarna.:-)

Hade själv velat varit där, men man får skylla sig själv när man flyttat ifrån trakten. Jag tycker Krogen gör ett jättebra jobb. Hade önskat att det fanns dom ambitionerna när jag bodde där med..

Jonny sa...

Har inte hört någon rikta kritik mot krogen i sig. Däremot har jag bortåt 15-10 samstämmiga vittnen om att Dregen betedde sig illa - även illa i proportion till tjat från vissa gäster. Likaså står det klart att Dregen var minst sagt onykter. Förstår inte hur folk kan ursäkta detta. Jag tror inte krogens rykte påverkas nämnvärt av detta, men det är klart att man tänker sig för en extra gång innan man åker dit en festkväll. Man vill ju inte riskera att få stryk av DJ-en om man råkar vara frispråkig. Personligen är jag helt neutral i konflikten i övrigt, men gillar inte divafasoner från sk kändisar. Kalla mig gärna bonne, vilket för mig är en positiv egenskap. Vi varken bockar eller bugar för divalater.

Anonym sa...

Jag var oxå där och Dregan var ju ingen höjdare.Det var nån som skrev att dom flesta var nöjda! 90% satt ju ute för att det var för högt och inte speciellt bra musik.När personalen var och sänkte så höjde han,det säger väl en del.Många gick ju tidigare av någon anledning.Att den här " en viss person" blev utslängd kanske var befogat men man ska ju kunna ta kritik,hörde även att han hade blivit portad,de är sandlådenivå.

Anonym sa...

Hej
Håller med Dej Jonny man ska nog tänka en Xtra gång.Mönsterås är inte så stort,så man ska nog inte böja sej för "kändisar".Puss