27 maj 2011

Mystik i Mönsterås II – Vita frun på Västra Kråkerum

På Västra Kråkerum strax utanför Mönsterås visar sig ibland Vita frun. Särskilt mörka kvällar brukar hon visa sig i parken, och det finns en del äldre personer som påstår sig ha sett henne. Så mycket mer har jag inte hört.


Västra Kråkerum

6 kommentarer:

Jan Walter sa...

oj detta har man inte hört innan! Var ligger detta mer exakt?

Jonny sa...

Kör Sjögatan och sväng in på vägen som leder ut mot Kråkerum, kör över bron och järnvägen och fortsätt ut mot Kråkerum några hundra meter. Ganska snart ser man en park på vänster sida nedanför en herrgård. Det är västra Kråkerum.

Battesen-Boo sa...

Jag tar mig friheten att kopiera D S Ernsts inlägg när du efterlyste mystiska saker i Mönsterås! Detta har tydligen med det du NU skriver att göra!

"Hej! Ja, min gode Jonny ; udda företeelser av detta slag förekommer , och för att de skall godtagas av vetenskapen ställs det visst krav på att de skall kunna upprepas. Ja, icke mera om det.

Hörde vid ett flertal tillfällen att det skulle förekomma/förekommit vissa företeelser/skeenden i ett rum Kråkerum, men jag vet inte ens vilket av de båda "Kråkerummen" det rör sig om. Det borde andra känna till! En ännu i Mönsterås levande/boende varele lär ha vistats i detta rum nattetid, men i efterhand inte velat omtala vad han upplevt där! Observera att detta är så kallad "hörsägen" eller vad man skall kalla det ; det är ett antal år sedan detta berättades mig. Om jag händelsevis träffar varelsen i fråga skall jag fråga vederbörande om händelsen.

Hälsning!"

Jonny sa...

Ja, det kanske finns en koppling här. Ska se om jag kan ta kontakt med folket på Kråkerums bygder och höra mig för lite.

Aneta sa...

Hej!

Vi är en familj från Kalmar som snart ska flytta in i ett av husen i Västra Kråkerum. Blir dock tveksam när jag googlar och finner ditt inlägg. Vilka belägg har du för det här?

Skrämmer ju skiten ur mig!

Jonny sa...

Aneta: Prata med Hilda Johansson. Hon vet kanske mer. Jag har inte hört mer än det jag skriver och det var länge sedan jag snappade upp det. minns ej från vem. Tror det står några rader i hembygdsföreningens arkiv också. Varje herrgård har ett spöke i folktraditionen, så jag tror inte alls du behöver vara rolig.