2 november 2010

"Starke man" och verkligheten


Kommundirektör Matts Johansson - kommunalråd Lars-Göran Bengtssons närmaste man i komediserien "Starke man".


Informationschef Claus Kempe - en av kommunalråd Roland Åkessons närmaste medarbetare i Mönsterås.






I ett tidigare inlägg nämnde jag en en beröringspunkt mellan Svinarps kommunalråd Lars-Göran Bengtsson i komediserien "Starke man" och Mönsterås kommunalråd Roland Åkesson.

Frågan är om det finns någon likhet mellan Lars-Göran Bengtssons närmaste medarbetare, kommundirektör Matts Johansson och en av Roland Åkessons närmaste medarbetare på kansliet - informationschef Claus Kempe?

Inga protester hjälper.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanslichefen Birgitta Lindgren och Ekonomichefen Fredrik Johansson sitter betydligt bekvämare i Rolands knä än vad t.ex. Claes Kempe gör. Han har faktiskt tappat mycket av sina ansvarsområden i senaste omorganisationen. Detta på grund av att han inte är lika följsam som vissa andra tjänstemän. All heder åt Claes Kempe i detta hänseende.

/kommunalaren

Jonny sa...

Ja, jag menade mer utseendet här. Hur Claus är till sättet har jag ingen aning om. Någon avvikelse från Åkesson har jag dock inte märkt. Tvärtom. Hur som helst får man tåla lite skoj.

Anonym sa...

Kommundirektör Matts Johansson har en annan like i Mönsterås kommunförvaltning som inte är lika oskyldig som Matts ock Kempe. En person som viskat ett och annat otyg i Rolands öra. Gissa vem.

Anonym sa...

Mönsterås är precis som Svinarp. Man lurade till sig Oknö genom s.k. baggböleri, genom att lura av bönderna marken till en skamligt låg kostnad. Nu höjer man tomthyrorna skyhögt för att få folk att betala överpris för tomterna, sedan när tomterna är sålda sänker man hyran igen, typiskt s.k. baggböleri på hög nivå.