10 september 2010

GIF förlorade borta mot Ariel

GIF hade en bra period i första halvlek. Tyvärr blev det inte mål.

Fick hjälp att hitta
Det började som vanligt med att jag inte hittade till idrottsplatsen eftersom jag hade slarvat med rekognoseringen. Kristdala var dessutom större än vad jag föreställt mig med både hyreshus och olika kvarter. Irrade mig in till Kristdala centrum där jag mötte en gammal farbror i en träningsoverall som det stod Ariel på. Jo, då han skulle själv gå på matchen och så var problemet ur världen.

Strilregn och mörker
Väl framme på Ekskogsvallen så började matchen redan 10 minuter före utsatt tid. Och det var nog för väl det eftersom det blev mörkt väldigt tidigt ikväll. Ett underligt dis och strilregn gjorde att den där riktiga fotbollsatmosfären inte riktigt ville infinna sig.

En bra GIF-period
Matchen började och de första minuterna var det Ariel som parkerade på GIFs planhalva, dock utan att skapa några riktigt farliga chanser. GIF jobbade sig dock in i matchen och hade en period på 25 minuter där man hade det mesta av spelet. Man var visserligen inte i närheten av den standard man uppnådde mot Långemåla, men skapade en hel del farligheter. Idris orsakade hela tiden problem på Ariels högerkant genom sin snabbhet och teknik. Mål blev det dock inte.

Ariel tar ledningen
Istället blir det Ariel som något ologiskt får näta efter ungefär 35 minuter. I ett sällsynt anfall lyckas inte GIF få bort bollen från straffområdet och en Arielspelare kan snyggt skjuta 1-0. Därefter tog Ariel över halvlekens sista tio minuter och skapade ytterligare en stor farlighet där GIFs målvakt tvingas till en fin räddning.

Oskar och Idris utgår
Tyvärr tvingades Oskar utgå under första halvlek efter en dust med nr 3 i Ariel. Oskar hade väl slitit nr 3 lite i armen, varvid han blev sur och kapade Oskar fult. Gult kort för nr 3. Inget mer spel för Oskar och omstuvningar i GIF. Nr 3 menade nog inget illa, men det såg lite onödigt hårt ut för att vara i en match mellan två lag som inte hade annat än äran att spela för. När sedan Idris också utgick så förlorade GIF mycket av udden framåt.

Ariel utökar
Andra halvlek började som den första hade slutat med Arieldominans. Och redan efter ett par tre minuter kom 2-0. GIF föll tillbaka i gamla synder med slarviga uppspel och förvirrat spel.

Reducering
Men efter en kvart började GIF komma tillbaka något, även om det inte var lätt att vinna närkamperna mot Ariels tuffa backar. Men GIF jobbade på, försökte gå framåt, sköt och sköt. Till slut gav det resultat. Wallin lyckades vinna bollen, slog ett inlägg som Marre nickade, Ariel fick ut bollen, men där stod Wesslund som snyggt sköt in reduceringen 1-2.

Nära kvittering och utvisning
Med en kvart kvar att spela satsade GIF allt för att få in kvitteringen. Idris kom in igen och skapade direkt en hörna som blev till en stor farlighet. Det var ytterst nära 2-2, men Ariels målvakt räddade sitt lag. Idris var verkligen på gång nu och utmanade Ariels backar i ideliga dribbelnummer. Men just när GIF var på gång drog Idris på sig ett gult kort, som betydde rött. Detta med bara 5 minuter kvar. Nu missar han väl sista matchen mot IK Tuna Södra.

Sammanfattade säsongen
Den här matchen sammanfattade väl GIFs säsong. Perioder av ganska bra spel och spelövertag där bollen ändå inte vill gå in, blandas med slarvigt spel som leder fram till att motståndarna får in bollen ändå till slut. Och så dessa ständiga omstuvningar, skador, utvisningar etc. Det positiva ikväll var att GIF i alla fall försökte och aldrig gav upp. Här finns onekligen kvaliteter, bara man får ordning på laget. Och Idris är ju rolig att se när han spelar. Vet inte varför han bara spelade delar av kvällens match. Kanske hade han känningar av något, eller så ville man testa nya spelare. Hur som helst - Ariel vann och man får gratulera.