2 december 2009

Två nyförvärv snart klara för GIF + andra fotbollsnotiser

Två nyförvärv nästan klara
Två nyförvärv tycks nu vara så gott som klara för Mönsterås GoIF inför 2010. Det är bara namnteckningarna som fattas. Ikväll skall enligt två källor den 21 årige mittfältaren Tobias Krantz från Blomstermåla IK skriva under. På lördag är det forwarden Martin Lindqvist, även han 21 år och från Blomstermåla IK, som lär skriva på för GIF.

Lite okända för mig
Det handlar alltså om samma spelare som testspelade för GIF tidigare i höst. Jag vet inte särskilt mycket om spelarna annat än att de skall vara fostrade i Mönsterås. Det lilla jag har hört är positivt. Om Martin kan man på BIKs hemsida läsa att han förra säsongen gjorde sju mål för Blomstermåla. Enligt en uppgift jag fått ska han vara väldigt snabb.

Verkar vara kloka värvningar
Jag kan inte se annat än att dessa värvningar är intressanta och sannolikt mycket bra för GIF. Jag kan dock för lite om spelarna för att våga spekulera om de är tänkta att gå direkt in i startelvan för att ersätta Niki och Anton, eller om huvudsyftet är att bredda truppen och öka konkurrensen om platserna. Men eftersom GIF behöver målgörare i tomrummet efter Niki och Anton så har jag svårt att tro att man sätter en kille som Martin på bänken. Tobias hittar jag ingenting om, men jag tror inte GIF värvar någon som inte bedöms ha goda chanser att få mycket speltid. Vi får se hur det blir.

Niki bestämmer sig denna vecka
I övrigt noterar jag att Niki kommer att bestämma sig för Högsby eller OAIK denna veckan. Valet är ju inte helt enkelt.

Långemåla satsar
Jag noterar också GIFs kommande seriekonkurrenter Långemåla verkar satsa stenhårt på att lämna femman bakom sig nästa säsong. Bara två spelarförluster och hela sex nyförvärv så här långt. Nyförvärven är:
Daniel Svensson, Målvakt (Blomstermåla IK)
Jakob Möller (Blomstermåla IK)
Mattias Olsson (Ruda/Fliseryd)
Denis Halilkanovic (Timmernabbens IF)
Viktor Jonsson (Ruda/Fliseryd)
Mikael Melzén (Berga/Bockara)

Lägg därtill att Långemåla får träna på konstgräs i Högsby. Jag kan inte se annat än att Långemåla blir GIFs svåraste hot till seriesegern.

Notiser från andra klubbar som GIF kan få möta
Om Smålands FFs serieförslag står sig så blir det ju en del nya lag GIF får möta nästa år. Jag håller på att kartlägga dem, men har ännu inte så mycket att komma med. Besa FF har fått tre nyförvärv – en back från OUBK, en back från Björnhult och en yttermittfältare från Björnhult. Vidare har Hjorted/Totebo lyckats få den etablerade Johan Karlsson Törnblad som spelande tränare. Han gjorde 2009 17 mål för Gunnebo i division 4. En jäkligt lurig värvning! Hjorted/Totebo kan kanske lämna femmans bottenträsk nästa år. IK Tuna Södra har värvat den etablerade backen/mittfältaren Jens Haskett, 33 år från Frödinge/Brantestad, men med erfarenheter från Hultsfreds FK.

De andra kommunala lagen
Hur det skall gå för våra andra kommunala lag är svårt att sia om. Blomstermåla ser ut att förlora en del spelare och jag tror inte de får det lättare 2010 än i år. Timmernabben förlorar nog också en eller två spelare och det ska bli intressant om de kan hålla sig kvar i elitfyran. Fliseryd/Ruda (Ruda är mitt favoritlag efter GIF)verkar ha hyfsat bred trupp och jag hoppas de kan gå upp i femman direkt.

Mina planer
Mina planer för nästa säsong är att presentera en spelartrupp på bloggen någon gång efter frimånaden. Jag måste först försäkra mig om vilka som verkligen ingår i A-lagstruppen. Om det finns spelare som är intresserade av att få en något längre presentation genom en intervju så gör jag gärna det också. Det finns ju många personligheter i GIF.

Jag kommer också att kartlägga och presentera motståndarlagen när vi börjar närma oss seriespel.

Min målsättning är annars att följa alla hemmamatcher och de flesta bortamatcher (garanterat Långemåla, Ariel och Oskarshamnslagen. Kanske blir det även några turer bortåt Västervik. Jag hoppas det). Jag hoppas också kunna ta betydligt bättre kort nästa år.

Jag kommer också att redovisa resultat för damerna och B-laget mer frekvent, om än mer kortfattat.

6 kommentarer:

Björn Olsson sa...

Både Tobias är jättebra fotbolls spelare och även jättebra killar. Skulle dessa två välja MGoIF så är jag väldigt nöjd.
Tobias är användbar på många ställen. Martin snabb och stark.

D.Wesslund sa...

"Tobbe e klar nu!"

Anonym sa...

Tobias skrev på ikväll om på lördag väntas linkan skriva på björn!

Jonny sa...

Tack för kommentarerna! Låter bra!

Anonym sa...

Om Mönsterås skulle komma i samma serie som Långemåla, Ariel, IK Tuna Södra osv, räkna in bort FC Vimmerby då , ett div 3 b-lag med massa duktiga unga spelare som inte får speltid i Div 3 och inte vill spela b-lags serie! / tipsarn

Jonny sa...

Det har du säkert rätt i. Tänkte inte så långt. Tack!