20 november 2009

Hur ser GIFs trupp ut egentligen?

Aktuell spelartrupp
Det var först i våras som jag började följa GIF på allvar igen, efter att några år mest ha noterat lagets öden och äventyr via tabellerna. Därför gick i stort sett hela vårsäsongen till att lära mig känna igen alla spelare och försöka få ett hum om positionerna. Om jag får önska något på GIFs hemsida inför säsongen 2010 så är det en aktuell lista på spelartruppen, samt en lagbild.

Truppen 2009 enligt GIFs hemsida
I nuläget anger GIF nedanstående trupp för 2009. Jag tänkte gå igenom den utifrån två aspekter – aktualitet och hur jag har uppfattat huvudpositionen i laget. Jag är tacksam för rättelser. Därefter lägger jag till namn som inte står upptagna i truppen men som jag fått för mig borde stå med där. Även där är jag tacksam för rättelser. Sist anger jag eventuella nyförvärv.

GIFs spelartrupp 2009 enligt GIFs hemsida (Jag förmodar att det är både A- och B-lag som avses. Det finns ju inte några helt vattentäta skott däremellan.)

1. Mattias Stenfeldt – aktiv – målvakt.
2. Jamal Eliassi – aktiv – back (våren), innermittfältare (hösten).
3. Besnik Jetullahu - ? - ?
4. Daniel (Hjelm?) – aktiv – yttermittfältare, forward.
5. Jalal Eliassi – studier på annan ort = spel på annan ort? – back?
6. Martin Johansson – aktiv – back (är även andra positioner möjliga?)
7. Hamse Ganvatizadeh – aktiv – yttermittfältare.
8. Ardi Ajeti – aktiv – innermittfältare (våren), back (hösten).
9. Niki Avdyli – på väg till annan klubb – tidningarna kallar honom för innermittfältare, men nog var han väl forward?
10. Idris Eliassi – aktiv – såg honom både som forward, back och mittfältare. Borde väl i alla fall få spela högre upp än i backlinjen kan jag tycka.
11. Daniel Wesslund – aktiv – forward (verkar ha spelat även på mittfältet tidigare?)
12. Fredrik Sandelius - ? - ?
13. Bourhan Eliassi – aktiv – back.
14. Daniel Wallin – aktiv – forward eller yttermittfältare?
15. Redjar Salim - ? – back? Var det han som spelade back ibland?
16. Wajdi Alassad - ? - ?
17. Ako Eliassi – aktiv – innermittfältare
18. Oskar Olsson – aktiv – yttermittfältare
19. Damir Hasicic – aktiv – forward? Yttermittfältare?
20. Fredrik Zetterström - ? - ?
21. Anton Agebjörn – på väg till annan klubb? – yttermittfältare, ibland back.

Onumrerade i listan
Sammy Sereke – Timmernabben – yttermittfältare?
David Alp - ? - ?
Meriwan Waissi – aktiv – back (mittfältspotential också?)
Kawa Eliassi - ? - ?
Jan Bergerstam - ? - ?
Tobias Jonsson ? - ?
Roberto Sjöö - ? - ?

Andra personer, ej upptagna på listan, som jag har fått för mig kan kopplas till truppen
Joel Fransson – studier? - ?
Fredrik Berglin - ? - ?
M N - ? - ?
Beqir Fifa - ? - ?

Eventuella nyförvärv
1. Martin Lindqvist - 21 år och forward. 7 mål på 18 matcher förra säsongen.

2. Tobias Krantz - 21 år, mittfältare

3. Mirza Mehmedovic, mittback

Reflektioner
En snabbtitt tycker jag visar att GIF bör fylla på med ytterligare en eller två backar för att slippa laborera för mycket med spelare på andra positioner när en back av någon anledning inte kan spela. Ibland fick Idris och Anton spela backar förra säsongen, och även om de gjorde det bra, så kan det knappast vara deras optimala positioner. Backar brukar av nöden behöva dra på sig ett och annat gult kort och till slut blir det en avstängning. Att då behöva sätta ovana backar i den positionen kan inte vara optimalt. Bättre då att ha lite konkurrens om platserna och kunna sätta in ”riktiga” backar. Jag vet inte om det redan finns spelare från B-laget som kan axla detta, eller om nyförvärv är nödvändiga. Jag tycker inte man skall ge för tunga bördor till unga grabbar för tidigt.

Vidare måste GIF förstås fylla tomrummet efter Niki och Anton. (Wesslund tränar ju med GIF än, så vi håller honom utanför detta tills vi vet annat). Även där ställer man förstås frågan om det redan finns spelare i laget som är mogna att gå in där, eller om nyförvärv behövs. Vi pratar här om ett behov av målspottare med kapacitet att få in 10-20 bollar på motståndarna under en säsong. Och så måste det väl finnas en reservmålvakt.

Vet någon var Niki hamnade? Vore kul att veta.

Det ryktas om träningsläger i Holland nästa år. Vet inte om det är sant. Om det är sant så är det alldeles utmärkt. Eh- i Holland finns det mycket kul utöver fotbollen. Bindel för ögonen rekommenderas i vissa kvarter.

Om någon tycker det är lite för mycket fotboll på bloggen just nu, så kan jag lova att det snart blir större variation igen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Martin Johansson är 18-år
Martin Johansson den "andre"
heter Nilsson i efternamn och
är 17-år.De har båda medverkat
i a-laget under säsongen.
Martin Nilsson går på fotbollsgymnasiet i Oskarshamn
hans medverkan i GIF kommande
säsong är osäker.

Martin Nilsson sa...

Vet inte vem som skrivit denna kommentar men det är sanning iallafall. Det stämmer att jag är 17år , heter Nilsson i efternamn och går på fotbollsgymnasiet i Oskarshamn och att min framtid i GIF är osäker. Inget illa har skrivits men jag tycker ärligt talat att detta är ett löjligt påhitt ( bloggen ) så däför vill jag inte ha med mitt namn på denna blogg mer oavsett händelse. Tack på förhand.

Jonny sa...

Hej Martin!

Om du tycker att bloggen är löjlig så föreslår jag att du inte besöker den.

Enligt datainspektionen har man rätt att nämna namn på bloggar så länge det inte är i kränkande sammanhang. Men jag ska givetvis tillmötesgå din önskan i alla fall.

Att fotbollsspelare inte vill bli nämnda med namn har jag aldrig stött på tidigare, inte ens i bloggsammanhang. Är man med i ett fotbollslag så får man nog finna sig i att man omnämns. Men givetvis går jag din vilja tillmötes och kallar dig hädanefter M N, så länge du har koppling till GIF.

Bakgrunden är att jag, bland annat efter önskemål, försöker få en överblick av GIFs trupp inför 2010. Det är helt normalt journalistiskt arbete. Det tänker jag fortsätta med.

Lycka till framöver!