9 november 2008

Vad händer vid Skiren?

Besökte idag den fantastiskt fina badplatsen Skiren någon mil norr om Finsjö i Mönsterås Kommun. Klart fint vatten, välskött och dessutom möjligheter att campa för 100 kr dygnet. Idealiskt för barnfamiljer och människor som vill ta det lugnt i vacker miljö. Betalning för camping sker till Mönsterås Kommun i efterhand.

Det här är säkert något som kommunen gör reklam för på hemsidan tänkte jag. Men ack nej! Jag hittar inte en rad om Skiren. Klickar man sig fram till rubriken campingar så nämns Oknö och Timmernabben, men inte Skiren trots att kommunen uppenbarligen tar betalt av campinggästerna (vid mitt besök var det tre tält).

Skiren är idag mest ett tillhåll för de invigda som känner till bygden. Det är synd. Kommunen borde ta vara på de fantastiska områden som finns i Fliseryd med omnejd. Så sker tyvärr inte idag.

I ett kommunalt protokoll från april 2008 ifrågasätter kommunen om man överhuvudtaget skall ha camping vid Skiren och hur badplatsen skall skötas. Det verkar alltså som om man mest ser Skiren som en belastning. Är det därför man inte gör reklam för campingen och badplatsen? Följande står att läsa i protokollet:"Tekniska kontoret aktualiserar frågan om kommunen överhuvudtaget skatillåta husvagnsuppställning vid Skiren eller om platsen ska vara en renbadplats där camping är förbjuden? Om camping ska tillåtas; i vilkenomfattning ska området skötas?"

Inga kommentarer: